Alıç, meşe, dut, ahlat, çınar, pinar, pelit, çam, ceviz başta olmak üzere yemiş, zeytin, incir ve davun ağaçlarıda Define ağaçlarıdır, bunlar en az civcivli tavuk yada topal ayı kadar değerlidir, Bir çok defineci bu ağaçları dikkate almaz alsada para yerlerini bilmez. Şimdi sizlere ağaçlardaki eşkiya para yerlerini sayalım.
Ağaçlardaki Para Yerleri
Dereye yakın alıç ağaçları varsa bunlar birer nişandır. Alıç ağaçlarının yanında bulunan nişanlı taşlar aslında yük mezarlarıdır. Burada birde pınar vardır, pınarın aktığı yerde 3 kişinin kaldırabileceği bir kazan yük vardır, bu kazan 7 kulpludur. Bu derenin kayalık yerinden mağaraya girilir. Mağara içerisindeki 14 odada yik vardır ve kapıları bronz ile kurşun döküp kitlidir. mağara girişini ise doğal kayalarla kapalı tabiat görüntüsü verilmiştir.
çeşme arkasında yaşlı dut ağacı varsa ağacın 10 adım karşısında bir tabla taşı vardır. Bu tabla taşının üzeri süslüdür. Bu taşın 7 adım sırtındaki çalılıklı bir kemer mahzeni olup içi doludur.
Değirmen yanında 2 yaşlı ağaç varsa değirmenci odasında değirmencinin parası vardır, ayrıca üstte düz alanda büyük salın altında 1 de yük vardır. Değirmen suyu yolunda 6 deve yükü mal mevcut olup, karşı dik tepede büyük bir mezar vardır. Burası mal mezarıdır. Mal toplamı 2 katırdır.
Mağara girişi arıyorsanız burada yaşlı alıç varmı ona bakın, eğer 2 yaşlı alıç bulursanız giriş bu alıçların ortasındadır. dikkat edin burada başka alıç olmaması lazım.
Birbirine yakın yemiş ağaçları varsa bu ağaçlar arasında büyük bir kaya vardır. Büyük mal bu kayanın altındadır.
Pelit ağacı varsa bu mal küçük ve toprak zemindedir dikkat edin mal pelite uzak değil hemen yan kenardaki toprak zemindedir.
Mezar Ağaçları ve Çivileri