• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

 



Define'de Nal İşareti Ne Anlama Gelir Çözümü 2

Define'de Nal İşareti Ne Anlama Gelir Çözümü 2

Nal İşaretleri İşareti ve Anlamı, Ermenilerin ağırlıklı olarak ziynet eşyalarını saklarken kullanmış olduğu bu işaret çok fazla görülen bir işaret türü değildir. Nal işareti çoğunlukla Anadoluyu terk eden Ermenilerin bu topraklardan ayrılırken ziynet eşyalarının harami ve eşkıyalar tarafından gasp edilmemesi amacıyla gömünün yol güzergahına daha sonradan bulmak amacıyla yapılmış işaretlerdir. Anadolu dan ayrılan Ermeniler tekrardan bu coğrafyaya uğramadığından dolayı ilgili değerli taş ve hazineler bu bölgelerde işaretlerin bulunduğu alanlarda kalmıştır. Ermeniler çok akıllı olduklarından dolayı hazinelerini bu işaretin oldukça uzaklarına gizlemişlerdir. Bu nedenle bu işareti keşfeden kişi yol güzergahı üzerindeki diğer nal işaretini bularak definenin bulunduğu alana ilişkin olarak yorum yapabilir. Bu iki nal işareti mühür mahiyetindedir ve kesinlikle nal işaretinin yakın bölgelerine hazine gizlenmemiştir. Uzman arkeologların yapmış olduğu araştırmalarda nal şeklinin Yunan Alfabesi içerisinde bulunan Omega isimli harfi çağrıştırdığından dolayı bir çok simyacı tarafından altını simgelediği hususu dile getirilmiştir. Bu sebeple nallarda çivi aramak gerekmektedir. Nal üzerinde çivi bulunmadığı taktir de işaret dolu değildir ancak nal işareti 6 veya 12 adet çiviler ile çakılmış vaziyette ise definin varlığını garanti edecek niteliktedir. Nal işareti ile hilal şeklini birbirine karıştırmamak gerekmektedir. Gerçek nal işareti gizli bir alana birebir nal şeklinde yapılmış vaziyettedir. Nal işareti bulunduğu taktir de 2 kilometrelik bir alanda mağara aranmalıdır. Hakeza nallardan birinin ucu kesik ise bu mağaranın bulunduğu alanı göstermektedir. Bu 2 kilogramlık alan içerisinde şayet mağara girişi bulunmakta ise define bu mağaraya gizlenmiş ve gizlenen bölüm horasan ile sıvanarak kapatılmıştır.

 

Ermeni Tarihçilere Göre Nal İşaretinin Anlamı

 

Nal işareti ender bulunan bir işaret türüdür. Asırlar öncesinden kaçış sonrasında arkada kalanların bulunması için yapıldığı şeklinde kaynaklarda bahsedilmiştir. Nal işaretinde dikkat edilmesi gereken husus çivi bulunup bulunmadığıdır. Nal üzerinde bulunan çivi sayısı bölgede bulunan hazinenin miktarını ifade eder. Şayet nal üzerinde 3 çivi bulunmakta ise 3 tene altın veya ziynet işareti olduğuna dile getirmişlerdir. Bölge üzerinde bulunan at nalının yakınında tay ayağı aranmalıdır. Büyük at nalı işaretinin 10 metre uzağında mutlaka tay ayağı işareti bulunmalıdır. Şayet tay ayağı bulunmamakta ise nalın bulunduğu uzak alanlarda araştırma yapılmalıdır. Ancak 10 metre yakında bir tay ayağı bulunduğu taktirde, ayağın bulunduğu taşın altına bakılmalıdır. Bu ayağın altında bulunan taşın altında yaklaşık 80 cm kazı yapıldığı takdirde hazinesi altın para olan defineye ulaşılır. Bir kısım ermeni tarihçi notlarında; büyük at nalının altında bir kaç tane hediye yani müjde altının bulunduğunu dile getirmişlerdir.

 

Nal İşaretinde Define için Çivilerin Önemi

 

Nal üzerinde bulunan çiviler iki türlüdür bunlardan biri çarmıhan çivisi ötekisi ise çingene çivisidir. Çingene çivisi parayı temsil etmekte iken çarmıhan çivisi mezarı işaret etmektedir. Nal üzerindeki çingene çivisi küçük bir mağaraya girişine işarettir. Bu mağara girişleri açılırken zehirli gazlara maruz kalmama açısında dikkat edilmesi gerekmektedir. Çingene çivisi ise bölgedeki yaşlı ağaçlara işarettir. Çivi sayı ise bölgede bulunan mezarları işaret etmektedir. Çoğunlukla bu çivinin bulunduğu bölgedeki yaşlı ağaçların etrafına bakılmalıdır. Ancak buradaki mezarlar açılırken çok dikkatli olunmalıdır. Çünkü buradaki mezarlar yeminli ve tılsımlı mezarlardır.

 

Nal İşaretinin Diğer İşaretler İle Bağlantısı

 

Nal ve Haç İşareti: Ağaçlar arasında gizlenen bir kayalığın üzerine nal işareti bulunmakta ve bu nal işaretlerinin üzerinde çiviler bulunuyor ise etrafında da haç işareti bulunmakta ise bu durum altın paraya işarettir. Buradaki haç işaretleri bölgeye yakın bir yerlerde mağara olduğuna işarettir. Hakeza mağaranın iki bölümünde parası bulunmaktadır. Bu mağara ileride iki kola ayrılmaktadır. Ancak buradaki mağaralara düz girilmez ancak ters bir vaziyette önce bir bir omuz sonra diğer omuz sokularak ufak ufak ilerlenir. Burada mahzenden geçtikten sonra 10 metre ileride yığın halinde olan bölge içerisinde görüm bulunmaktadır.

 

Nal ve Ok İşareti: Nalın yanında veya üzerinde ok işareti bulunmakta ise okun gösterdiği köşeye doğru bir taş bulunur. Bura hedef nokta olarak kabul edilir. Yani bir nişan niteliğindedir. Aranan hazine bu taşın 100 metre sağ, sol veya ön ile arka bölümünde bulunan yığma alandadır. Hakeza bu bölge başka bir nal işareti bulunmakta ise bu sistem işlememektedir.

 

Definecilik de Nal İşareti Çalışmaları

 

Nal işareti oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu işaret bulunduğu takdir de uzun araştırmalar ve aramalar yapılarak ancak definenin izi bulunabilir. Bu nedenle bu işareti bulan kime uzun araştırma ve yol güzergahlarını iyice irdelemelidir. Uzman ekipmanlar eşliğinde bu işlem daha rahat bir şekilde yapılabilmektedir. Bu nedenle nal işareti çivili olduğu takdirde ve bölge analizi yapıldıktan sonra yasal izinler alınarak kazılar gerçekleştirildiği taktirde ciddi anlamda yasal kazançlar elde edilebilir.


Yorumlar - Yorum Yaz
Sosyal Medya

Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam55
Toplam Ziyaret327411
Site Haritası