Yuvarlak oymalar:Her oymanın bir mezarı vardı mezar oymanın 5 mt çevresinde araştırılır.genel olarak boş çıkabilir. Eğer bir büyük oyma var ve etrafındada küçük oymalar var ise büyük oyma ile küçük oyma arası ölçülür.her ölçülen santimetre 1 adım var sayılarak küçük oyma istikametine gidilir.aranılan mezar ordadır.küçük ve derin olmayan oymalar mezar büyük oymalarsa mahsen işareti mesela bu konudaki oyma küçük ama derin bu burda mezar odası oldugu anlamında bu şekilde biraz daha derin olursa anlamı biraz daha degişebilir mesela kuyu oymadaki derinlikler hedefin derinliginide verebilir
1. Küçük oymalar: Küçük oymalar tek başlarına ise tek mezar anlamını verir. Bu oyuk yakınlarında aynı kaya üzerinde bir ok yada bir çizgi olması sizin arayacağınız mezarın yönünü bulmanıza yardımcı olur. Hele yakınlarında bir haç yada x varsa kesin mezardır.
2. Büyük oymalar: Büyük oymalar genelde 1-3-5 gibi tek sayılarla ifade edilir. Bunlar kuyu manasına gelir ama mezar işareti olarakta yorumlanabilir.
3. Karışık oyuklar: Hem küçük hem büyük oyukların olduğu kayalıklarda aile mezarlığı yada genel mezarlık alan anlatılmaktadır.
4. Zemine dik oymalar: Zemine dik yani duvar tabirine yakın kayalıklardaki zemine düz değilde sanki bir ufak göz gibi duran oymalar mağara işaretidir. Bu işaretlerde oymaya 1-2 metre sağ veya sol tarafında kapalı duran gerçek mağara vardır.
5. Kare oymalar: Zemine düz yani paralel durumda ise mahsen işaretini verir. Çok uzakta olmayan bu mahsenleri boşluk tesbitiyle bulabilirsiniz.
6. Zemine dik kare oymalar: Duvar tabir ettiğimiz kayalarda ki kare oymalar kral mezarı gibi anıt mezarları verirler. Bir Takım Örnekler Aşağıda Verilmiştir. Resimleri Tıklayarak Büyültebilirsiniz.
Aşağıdaki, resimdede bir mahzen oyması mevcut hedef hemen ön tarafı aşağıdadır.Fakat işçiliği biraz zahmetlidir.nedeni ise oymanın derinliği kadar mahzenin girişi o kadar aşağıdadır.
Aşağıdaki resimde tek oyma ve üç adım mesafede önünde çocuk mezarı.